Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Θεωρίες συνωμοσίας και ΜΜΕ ή αλλιώς πως να κάνουμε την πάπια !




Από το “Βήμα της Κυριακής”

«Το Βήμα» παρουσιάζει την τελευταία δημοσκόπηση

To ΠαΣοΚ επιστρέφει στη διεκδίκηση της εξουσίας

Υποχωρεί η δημοτικότητα Τσίπρα - Αλαβάνου

Ενισχυμένοι Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου

Η παρατεταμένη κρίση του ΠαΣοΚ φαίνεται ότι οδεύει προς το τέλος της, καθώς τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και ο αρχηγός της δείχνουν να ανακάμπτουν και να επιστρέφουν στη διεκδίκηση της εξουσίας.
Η δημοσκόπηση της Κάπα Research που παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα» διαπιστώνει ενίσχυση της δημοτικότητας του κ. Κ. Καραμανλή και του κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ το ΠαΣοΚ μειώνει στις 4 μονάδες τη διαφορά του από τη ΝΔ.
Την ίδια στιγμή σημάδια φθοράς εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ τόσο ο κ. Αλ. Τσίπρας όσο και ο κ. Αλ. Αλαβάνος βλέπουν τη δημοτικότητά τους να υποχωρεί.
ΑΝΤ. ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ
Πριν από δύο μήνες η κυβέρνηση έπεφτε, το ΠαΣοΚ βυθιζόταν, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινασσόταν στο 18% και άπαντες προφήτευαν το τέλος του δικομματισμού. Παρά τα συνεχή αναθέματα όμως, ίσως να αποδειχθεί επτάψυχος. Η νέα μέτρηση της Κάπα Research, την οποία παρουσιάζει «Το Βήμα της Κυριακής», δείχνει την κυβέρνηση σταθεροποιημένη, τον ΣΥΡΙΖΑ πιεζόμενο, με τις δημοτικότητες των ηγετών του να υποχωρούν σημαντικά, και το ΠαΣοΚ, όχι μόνο να ανακόπτει τη βύθισή του, αλλά και να δημιουργεί
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ
Σημάδια ανάκαμψης του ΠαΣοΚ, από τον πάτο του δημοσκοπικού βαρελιού, βλέπουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Από την ανάλυση των στοιχείων των σφυγμομετρήσεων φαίνεται ότι τα ποσοστά του ΠαΣοΚ έχουν αυξηθεί περί τις 3 μονάδες κατά μέσο όρο σε σύγκριση με προηγούμενες μετρήσεις των ίδιων εταιρειών. Οι συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου δεν παραγνωρίζουν το γεγονός ότι το πολιτικό σκηνικό παραμένει ρευστό, θεωρούν όμως ότι έχει ανακοπεί η πτωτική
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Η έπαρση του μοναδικού
Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΠΑ
Ενα από τα πολλά καλά στοιχεία της κουλτούρας της ανανεωτικής αριστεράς είναι η αποστροφή που δείχνει στις θεωρίες συνωμοσίας. Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα πολιτικά ρεύματα τα οποία τις έχουν εντάξει στη ρητορική τους.........
Το ΠΑΣΟΚ διέπρεψε στο άθλημα αυτό την εποχή της ανελέητης αναμέτρησης για την αρχηγία.
Ο Γ. Παπανδρέου και πολλοί υποστηρικτές του επί δύο μήνες ξιφουλκούσαν εναντίον των μιντιακών κύκλων, οι οποίοι τάχα απειλούσαν την αυτονομία του κόμματος.
Μάλιστα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπερακόντισε διά της προσφιλούς μεθόδου της ισοπέδωσης, αφού επεξέτεινε την κριτική του και στις προ του 2004 περιόδους:
«Γίναμε έρμαιο μπροστά σε μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ και την αυτονομία του» («Κ.Ε.» 21-10-2007).
Σήμερα η επιθετικότητα κατά των μέσων ενημέρωσης έχει υποχωρήσει, χωρίς ωστόσο να μας πει κανείς τι μεσολάβησε.

Οι πάντες, όμως, καταλαβαίνουν..............

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=52014576

Δεν υπάρχουν σχόλια: